Folii protectie telefoane: ce alegem? - Cell GSM Service

Folii protectie telefoane: ce alegem?

Folii de protectie a ecranului pentru telefoane mobile

Foliile de protectie pot parea unul dintre cele mai nesemnificative accesorii pe care ati dori vreodata sa le cumparati. Cu toate acestea, in momentul in care veti tine in mana pentru prima oara iPhone-ul mult visat – si pentru care, cu siguranta, ati platit o suma considerabila – veti fi in pericolul de a deveni obsedati de protectia si mentinerea acestuia intr-o stare cat mai buna.

Folii protectie

Pentru fiecare scama, fir de praf sau amprenta pe care o lasati pe ecranul smartphone-ului, aveti acum posibilitatea sa folositi folii de protectie iPhone. Cunoscatorii sunt constienti de importanta lor. La fel si producatorii, daca ne gandim ca primele folii special concepute pentru iPhone 5 au aparut pe piata inainte de lansarea oficiala a acestuia, confirmand toate acele supozitii despre design-ul si dimensiunile noului display.

Exista patru tipuri principale de folii de protectie:

  • Folie de protectie standard
  • Folie antiamprente
  • Folie tip oglinda
  • Folie filtru confidentialitate

Preturile variaza intre 20 – 30 RON, o folie ajungand si la pretul de 70 RON, in functie de model. Evident, cu cat pretul este mai mare, cu atat facilitatile oferite ar trebui sa fie mai numeroase. In principiu insa, o folie de protectie ar trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • Sa fie usor de aplicat
  • Sa ofere transparenta in proportie de pana la 99%
  • Sa pastreze calitatea culorilor
  • Sa fie foarte subtire – pana la 0.25 mm
  • Sa poata fi spalata si apoi refolosita
  • Sa nu necesite adezivi pentru atasarea pe display
  • Sa aiba dimensiunile exacte ale ecranului

In plus, v-ati putea orienta spre folii de protectie care sa fie rezistente la zgarieturi, sa aiba proprietati anti-reflex, sa fie, asa cum sugeram mai devreme, antiamprenta, eventual sa ofere si protectie UV.

Probabil ca din toate cele expuse mai sus filtrul de confidentialitate a fost cel care v-a atras atentia in mod special. Acesta are tot rol protector, dar previne, pe langa leziunile la nivelul ecranului de sticla, si privirile indiscrete ale celor din jur, avand un unghi de vizibilitate de 60 de grade.

Nu va puteti hotari pentru ce sa optati? Noi va sfatuim sa rezistati tentatiei de a cumpara un singur produs si sa va orientati mai degraba spre seturi mixte, care sa cuprinda folii de protectie tip oglinda, tip mat si tip transparent si, eventual, ca bonus, servetele pentru curatarea acestora si micul instrument numit racleta, cu care eliminati bule de aer formate la atasarea foliei.

Am pastrat insa ce era mai bun pentru final, si anume folia de protectie revolutionara cu tehnologie 3D, special conceputa pentru iPhone – un concept semnat Nanoveu si prezentat la CES 2013.

Dupa cum sugereaza si numele, aceasta ofera protectie ecranului si permite in acelasi timp posibilitatea de a viziona filme 3D fara a purta ochelari. Mai mult decat atat, functionalitatea acesteia este flexibila, folia facand singura diferenta intre imaginile 2D respectiv 3D. Avand in vedere noutatea produsului, este lesne de inteles ca imaginile 3D sunt, cel putin deocamdata, departe de perfectiune. Si totusi, avem sperante in ceea ce priveste imbunatatirea acestuia in viitorul apropiat.

Apelare rapidă: 0785 012 234