Rezolvarea problemelor Wi-Fi la telefoanele Samsung Galaxy
iunie 16, 2014
Cum prelungesti autonomia bateriei la iPad Air
iulie 1, 2014

Desi lansat abia recent, foarte multi utilizatori de iPhone s-au grabit sa faca trecerea la noul sistem de operare, atrasi de promisiunea de a-si rezolva astfel foarte multe probleme. Apple pretinde ca noul release aduce o gramada de imbunatatiri, rezolva cateva dintre cele mai suparatoare bug-uri si, pe deasupra, vine cu cateva caracteristici extrem de atractive. Compatibil cu absolut toate produsele din seriile de iPhone, iPad si iPod, iOS 7.1 este, intr-adevar, un sistem de operare pe care trebuie sa il incerci si tu. Daca inca nu te-ai convins, urmatoarele 5 caracteristici ale noului iOS 7.1 pe care trebuie sa le cunosti te vor face sa te razgandesti.

5 caracteristici ale noului iOS 7.1 pe care trebuie sa le cunosti

Profita de aplicatia Siri

Dupa cum probabil stii deja, in iOS 7 era extrem de dificil sa lucrezi in conditii bune cu populara si controversata aplicatie Siri. Bineinteles, iOS 7.1 si-a propus sa remedieze acest aspect suparator. Mai nou, Siri poate lucra pentru tine in mod inteligent. Poti alege daca vrei sa fie un sfatuitor la… masculin sau feminin si, mai ales, poti selecta numeroase limbi, in afara de engleza – franceza, italiana, chineza, coreana etc.

Pentru a-i schimba genul, mergi la settings -> general -> siri -> language option -> select language -> voice gender.

La fel de important de retinut, in iOS 7.1 poti activa functia de controlare a dispozitivului prin simple miscari ale capului: settings -> general -> accessibility -> physical and motor -> switch control -> switches -> add new switch -> source screen -> camera -> left head movement -> action screen -> siri option.

 

Experimenteaza functia HDR Auto

Clientii fideli ai produselor Apple s-au plans in repetate randuri de un anumit bug al lui iOS 7 – ori de cate ori se dezactiva HDR-ul, aplicatia camerei foto se inchidea automat. Pentru a scapa de aceasta neplacere, iOS 7.1 incorporeaza acum functia HDR Auto. Prin aceasta sunt monitorizate permanent conditiile de luminozitate din mediul ambiant si, dupa caz, HDR-ul este activat sau dezactivat in mod automat.

Pentru a trece HDR-ul pe automat trebuie sa intri in setarile aplicatiei de camera foto si sa apesi pe iconita de HDR, unde vei avea optiunea select HDR Auto.

 

Joaca-te cu optiunile de afisaj

Pentru a mai reduce din nemultumirile generate de calitatea afisajului, noul sistem de operare vine cu optiuni de ajustare fina a contrastului de pe display. Mergi la settings -> general -> accessibility -> increase contrast. Din acest punct vei putea sa jonglezi cu urmatoarele caracteristici: Reduce white point (reduce luminozitatea imaginilor albe de pe ecran, pentru o mai buna vizibilitate), Reduce transparency (elimina orice efect de transparenta) respectiv Darken colors (face toate culorile de pe ecran mai intunecate, pentru o mai buna vizibilitate).

 

Adauga butoane acolo unde ai nevoie

Design-ul minimalist al versiunilor anterioare de iOS nu a fost tocmai pe placul vizitatorilor. Fara a face insa schimbari majore la acest capitol, iOS 7.1 iti ofera posibilitatea sa dai forma de butoane unor zone care puteau fi accesate pana acum doar ca text. Mergi la general -> accessibility -> button shapes si distreaza-te cu aceasta noua optiune – sau pur si simplu bucura-te de o experienta de navigare mai placuta.

 

Scapa de efectul de paralaxa

Efectul de paralaxa ce insotea wallpaper-urile era extrem de deranjant pentru unii utilizatori. Din fericire, de acum inainte vei putea sa il dezactivezi urmand cateva meniuri extrem de intuitive: settings -> general -> accessibility -> disable reduce motion -> din nou settings -> wallpapers and brightness -> lock screen wallpaper -> dezactiveaza perspective zoom. Urmeaza aceeasi pasi pentru wallpaper-ul de pe home screen.

 

Acestea sunt cele 5 caracteristici ale noului iOS 7.1 pe care trebuie sa le cunosti. Ce crezi, merita sa treci la iOS 7.1?