9 greseli pe care le faci fara sa stii si care iti pot strica telefonul - Cell GSM Service
Reparatii iPhone 7 Plus
Cand sa merg cu telefonul in service?
noiembrie 20, 2016

9 greseli pe care le faci fara sa stii si care iti pot strica telefonul

Afla de ce telefonul tau se strica atat de rapid! 9 greseli pe care le faci si iti pot strica telefonul

Afla cele mai frecvente greseli in utilizarea unui smartphone!

 

Exista foarte multe persoane care nu utilizeaza dispozitivele mobile in mod corect, insa nici nu realizeaza acest lucru. Neglijenta este unul dintre cele mai mari cauze pentru care se strica telefoanele mobile. Haideti sa vedem care sunt aceste aspecte care pot duce la defectarea dispozitivului tau:

 

  1. Telefonul este mereu conectat (deschis)

Deconectati din cand in cand telefonul: pentru a-i putea oferi o durata de viata cat mai lunga, telefonul trebuie deconectat (inchis) macar cateva ore pe saptamana. Pot face acest lucru duminica sau in weekend, cand treburile din exterior nu mai necesita urgente. Iar ca plus, vei beneficia de cateva ore de liniste si deconecatare personala.

 

  1. Nu uita sa dezactivezi Wi-Fi si Bluetooth

Nu suprasolicita telefonul fara un motiv intemeiat! Daca nu ai nevoie de Wi-Fi sau Bluetooth, dezactiveaza-le. Astfel vei prelungi viata telefonului tau.

 

  1. Nu folosi telefonul afara, cand e foarte frig

Telefonul nu este conceput pentru a functiona la temperaturi sub -10 grade Celsius sau la peste 30 grade Celsius. Daca este foarte frig sau foarte cald afara, evita sa folosesti telefonu!

 

  1. Nu lasa smartphone-ul la incarcat toata noaptea

Daca lasi telefonul toata noaptea la incarcat, acumulatorul se incarca 100%, insa acest lucru nu este recomandat. O incarcare pana la maxim 98% este ideala pentru fiabilitatea telefonului.

 

  1. Nu lasa bateria sa se descarce complet

Pentru ca telefonul sa fie pus la incarcat, nu este nevoie sa astepti sa se descarce complet. Bateriile de tip Li-ion functioneaza perfect la un nivel de incarcare a bateriei intre 50-85%, asadar nu lasa telefonul noaptea la incarcat, ci incarca-l pe parcursul zilei.

 

  1. Nu utiliza incarcatoare care nu sunt originale

Este foarte usor sa achizitionezi un incarcator ieftin de la orice colt de strada, insa nu este indicat. Un incarcator contrafacut creste cu mult sansele de a defecta bateria telefonului tau.

 

  1. Curata telefonul din cand in cand

Fie ca stergi ecranul telefonului sau cureti mufele pentru casti sau pentru incarcator frecvent, ai grija sa nu omiti acest lucru, pentru ca impuritatile duc la defectarea componentelor telefonului.

 

  1. Deconecteaza GPS-ul daca nu ai nevoie de el neaparat

In cazul in care nu utilizezi GPS-ul, dezactiveaza-l. Functia de GPS consuma foarte mult bateria si scurteaza durata de viata a acesteia.

 

  1. Dezactiveazanotificarile neimportante

Notificarile active solicita foarte mult telefonul. Pastreaza active doar notificarile importante, precum emailul sau Whatsapp.