Husa Samsung Galaxy S2 Silicon
august 11, 2011
Folii de protectie a ecranului pentru telefoane mobile
Folii protectie telefoane: ce alegem?
iunie 5, 2013

In lipsa unor experiente concrete, cei mai multi utilizatori de smartphone-uri isi inchipuie ca folosirea accesoriilor iPhone este cat se poate de simpla. In foarte multe cazuri, asa si este. Totusi, exista numeroase exceptii de la aceasta regula, motiv pentru care este bine sa stiti ce neplaceri ati putea experimenta.

Pentru inceput, este important sa precizam ca Apple a formulat cerinte speciale de compatibilitate pentru producatorii de accesorii. Produsele certificate ca fiind compatibile cu dispozitivul in cauza ar trebui sa aiba pe ele o eticheta de tipul „Made for”: Made for iPod, Made for iPhone, Made for iPad sau – foarte important – Made for iPod, iPhone, iPad. Prin urmare, aveti de ales intre a cumpara doar acele accesorii dedicate iPhone-ului dumneavoastra, sau produse cu functionalitate multipla. Probabil ca ati incercat deja sa incalcati aceasta regula si ati constatat ca, uneori, un accesoriu iPod poate fi folosit cu un iPhone, iar rezultatele sa fie multumitoare. In cazul altor produse insa, ati experimentat diferite interferente audio.

Accesorii iPhone

Acum ca am stabilit potentiala incompatibilitate a produselor, putem sa atragem atentia si asupra problemelor pe care le-ati putea avea daca alegeti sa colaborati cu producatori terti, fie ca este vorba despre tastaturi, casti sau seturi de casti cu microfon. Nu in ultimul rand, fiti atenti la eventualele incompatibilitati intre versiunea iOS a iPhone-ului si profilele Bluetooth pe care aceasta le suporta.

Navigand pe orice site specializat in accesorii GSM, veti descoperi cu usurinta ca exista un numar relativ restrans de categorii de produse. Cele mai populare sunt, de departe, husele si foliile de protectie. Confectionate din piele, metal, silicon si alte cateva materiale, acestea protejeaza smartphone-ul de murdarie, amprente, zgarieturi si chiar si socuri mai puternice sau apa. La cat de dezvoltat este acest domeniu, se poate spune chiar ca alegerea unei huse va da posibilitatea sa va personalizati telefonul.

Tot din categoria celor mai utile accesorii iPhone, mentionam incarcatoarele de masina. Oricine se afla in continua miscare are nevoie de ele. Statisticile le indica in mod clar in topul celor mai des achizitionate. Si pentru ca am vorbit despre masini, un alt element esential il reprezinta casca pe sistem Bluetooth sau Bluetooth headset-ul. Cu acest mic dispozitiv wireless puteti raspunde la apelurile primite fara a mai tine telefonul la ureche si, foarte important, fara a va mai incurca in fire.

Continuand in aceeasi nota, putem mentiona castile pentru iPhone. Poate va ganditi ca reprezinta un accesoriu minor – doar nu faceti altceva decat sa ascultati muzica la ele. Si totusi, calitatea acestora poate face o diferenta enorma, in masura in care permite chiar si reducerea zgomotului ambiental si accentuarea basilor sau a claritatii efectului treble.

Tinand cont de numarul coplesitor de produse listate la fiecare categorie, este recomandat sa faceti o cercetare amanuntita inainte de a lua o hotarare. Si nu uitati sa va evaluati necesitatile pentru ca daca dati multi bani pe un produs, nu aveti neaparat si garantia ca ati ales corect. Riscati astfel sa fiti nevoiti sa faceti un upgrade al configuratiei iPhone-ulu.