iPhone si iPad: Rezolvare probleme cu blocarea aplicatiilor in timp ce se descarca
februarie 8, 2015
Rezolvare iOS 7.0: Nu se pot trimite emailuri
februarie 10, 2015

Pentru cei care cred ca iPad este cel mai bun, asigurați-va ca ati terminat de citit aceasta comparatie intre Android si iPad, pentru ca s-ar putea sa va schimbati punctul de vedere. In cele ce urmeaza va vom oferi mai multe informatii despre cateva dispozitive care concureaza in mod direct si eficient cu Apple iPa !

Intr-adevar, Apple poate fi catalogata ca cea mai buna tableta din lume: Apple este un brand foarte inovator in ceea ce priveste tehnologia de ultima generație. Cu toate acestea, ati observat cat de repede si de eficient au aparut o multime de gadget-uri care ruleaza Android si care au un potential foarte mare de a invinge Apple in aceasta competiție? Da! Este foarte adevarat, in incercarea de a domina piata tabletelor, cateva dintre produsele cu Android isi fac drum cu nonsalanta catre primele locuri in aceasta disputa. Cu toate acestea indiferent daca aveti portofelul plin sau aveti stabilit un buget decent dar sunteti oarecum blocati la alegerea pe care o veti face, urmatoarele randuri vin sa va usureze decizia in ceea ce priveste aceasta dilema. Iats un review cuprinzator pentru voi pentru a va face o idee care ar putea fi cel mai bun “mini-laptop” cu touch-screen.

Unul dintre primele puncte pe care le putem lua in considerare in aceasta comparatie este acela ca unii dintre noi vor dori sa mearga pe mana unuia sau altuia dintre brand-uri pentru simplul motiv ca nu le place celalalt competitor. Unele tablete cu Android, cum ar fi Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom si Dell Streak arata suficient de promitator dar, din păcate, nu sunt la fel de eficiente ca si iPad. Exista o multime de indicatori pe care ati putea dori să ii luati in considerare si o multime de motive pentru a lua un iPad si nu o tableta cu Android, in afară de pretul cam mare pentru iPad.

Acestea sunt motivele !

Touch-screen
Cine ar putea incerca sa puna la indoiala funcționalitatea multi-touch pe care iPad o ofera? Desigur, o tableta PC nu este una serioasa daca nu are un touch-screen satisfacator. Samsung Galaxy Tab si Motorola Xoom au o buna functionalitate a touch-screen-ului, dar nu au nici o sansa in fata calitatii de top pe care iPad o are. Mai mult, excepționalul ecran de 9.7 inch indeplineste perfect toate cerintele unei tablete. Cu toate acestea, exista multe tablete cu Android care nu ofera un ecran lat, astfel ca devine imposibil pentru un utilizator sa navigheze. Cu exceptia Motorola Xoom si Samsung Galaxy Tab, nici un alt dispozitiv cu Android nu poate concura eficient cu iPad in termeni de calitate a ecranului.

Cota de piata
Sa recunoastem, unii dintre voi aveti o afinitate pentru Android. Dar cat de multi au aceasta afinitate ca si voi? Ideea din spatele acestui punct in comparatia noastra este ca in piata de astazi, atunci cand se vorbeste de tablet PC-uri, Apple iPad este prima tableta care iti vine imediat in minte. Google Android nu are aceeasi cota in piata. Amintiti-va de toata acea tevatura creata de Apple inainte de lansarea iPad! Acest lucru a facut ca tableta celor de la Apple sa devina tot mai celebra. Dispozitivele Android sunt si ele populare, dar nu la fel de mult in comparatie cu iPad. Samsung Galaxy Tab are o loc solid in piata, este adevarat, insa este ea gata sa isi faca un loc propriu in aceasta piata?

Optiuni
Aici iubitorii de Android au un motiv sa zambeasca pentru ca atunci cand vorbim despre optiuni in ceea ce priveste tabletele, Apple are doar iPad pentru a face parada. Cu toate acestea, Google creeaza cat mai multe tablet PC-uri cu sisteme de operare si configuratii diferite pentru a obtine o cat mai mare felie din piata. Si cum este normal, mai multe variante, mai multa popularitate, deci consumatorii sunt cu siguranta fericiti daca pot avea mai multe optiuni de unde sa aleaga.

Renumele
Pentru o vreme, am putea spune că Google stă mult mai bine în ceea ce privește software-ul datorită publicității. Însa, din punct de vedere hardware, chiar daca aceasta pare a fi o cochilie cu o perla in interior, nu intereseaza Google prea mult. Pe de alta parte Apple, cu autoritatea sa asupra pietei comprimatelor si cu un numar relativ mult mai mare de iubitori de iPad in lume, atinge o limita din cauza numelui de brand. In ideea de a deveni la fel de recunoscut ca si Apple, Google Android trebuie sa fie suficient de persistent si apt de a crea extravaganta similara pentru a obtine autoritate asupra pieței tablet PC-urilor.

Un lucru important pe care am dori sa îl introducem în aceasta comparatie ar fi disponibilitatea unei retele 3G pentru ambele dispozitive. De exemplu, este stiut faptul ca in SUA iPad 3G functioneaza numai cu o anumita retea de telefonie (AT&T), ceilalti consumatori fiind foarte nemultumiti ca platesc catre AT&T pentru a avea acoperire 3G. Din punct de vedere financiar, costul pentru tablete, indiferent ca este vorba de Android si iOS, este aproximativ similar, prin urmare banii nu ar trebui sa fie o problema in luarea deciziei corecte. In cele din urma, tu vei fi cel care va lua decizia, bazata, speram noi, pe cat mai multe informații.