display iphone 5
Inlocuire display iPhone 5
noiembrie 12, 2013
iPhone 5C
decembrie 3, 2013

Ca orice acumulator li-ion, bateria iPhone-ului dumneavoastra se inscrie in anumite limite de functionare. Oricat de greu ne-ar fi sa recunoastem, de cele mai multe ori ne plangem de o durata de viata scazuta chiar si atunci cand nu facem nimic pentru a o optimiza.

Lipsa unei monitorizari atente a aplicatiilor care ruleaza pe telefon in permanenta si efectuarea necorespunzatoare a incarcarilor sunt doua dintre cele mai comune cauze ale problemelor cu bateria. Din fericire insa, nu suntem aici pentru a va bate la cap, ci pentru a va sugera o alternativa: folosirea de baterii suplimentare.

Baterii suplimentare pentru iPhone

Aceste baterii suplimentare iPhone – sau baterii de urgenta cum se mai numesc – pot lua forme diferite si unele chiar au utilitati multiple. Unele dintre cele mai interesante modele au forma de husa, dar reprezinta carcase special concepute pentru modelele iPhone 4 si iPhone 4S care prelungesc durata de viata. O data ce ati introdus smartphone-ul in husa, veti avea posibilitatea sa alegeti daca doriti ca acesta sa functioneze pe baza bateriei interne sau daca sa se alimenteze de la bateria husei. In functie de model, aceasta poate oferi intre doua si 8 ore in plus de alimentare. De asemenea, ori de cate ori nu aveti la indemana incarcatorul de retea sau cel auto, puteti folosi bateriile suplimentare de tip USB.

Potrivit comerciantilor, o asemenea baterie de urgenta ar trebui sa ofere tensiunea echivalenta unei incarcari si jumatate. Evident, aceasta este conceputa pentru uz extern si se conecteaza pe sistem USB atat la iPhone, cat si la calculator, pentru reincarcari ulterioare.

Modelele existente in prezent pe piata pot fi mai mult decat simple baterii suplimentare iPhone. Dupa nevoi si preferinte, puteti opta pentru un model trei – in – unu. Abia acesta poate fi considerat o baterie de urgenta, pentru ca ofera doar 25 de minute de convorbiri audio in plus, datorita bateriei Li-Ion de 500 mA / adica 270 mAh. Pe langa aceasta, accesoriul poate sa includa si un stick de memorie si chiar poate fi folosit pe post de cablu de date, atunci cand vreti sa sincronizati iPhone-ul cu calculatorul.

In incheiere, am dori sa atragem atentia asupra faptului ca, oricat de atractivi ar fi acesti acumulatori, trebuie sa aveti grija, pe cat posibil, de bateria interna a telefonului. Fiecare iPhone are anumite caracteristici. De la o serie la alta exista numeroase diferente, dar, din pacate, acestea nu vizeaza, neaparat, si bateria.

Daca ar fi sa facem o comparatie intre seriile iPhone 4 si iPhone 4S, am descoperi ca bateriile lor au cam aceeasi capacitate. Si totusi, de la 4S se asteapta sa suporte mult mai multe aplicatii. Cum putem impaca aceste inconsecvente? Stabilindu-ne anumite prioritati si renuntand la a folosi aplicatii doar din curiozitate sau din lipsa de ocupatie.

Daca aveti probleme cu acumulatorul intern, va recomandam sa nu va asumati riscul de a demonta chiar dumneavoastra telefonul – apelati la un service profesionist si veti primi nu doar telefonul reparat, ci si alternative viabile pentru a evita asemenea experiente pe viitor.