Probleme frecvente la Samsung Galaxy S4
martie 11, 2014
iPad Air
Pro si contra pentru iPad
martie 26, 2014

Produsele Apple sunt extrem de populare in intreaga lume, dar, din pacate pentru multi dintre noi, si preturile lor sunt… pe masura. Daca visezi la un astfel de produs, exista insa intotdeauna si varianta achizitionarii la mana a doua.

Pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere, va trebui sa urmaresti cu atentie anumite aspecte. Iata deci ce trebuie sa stii neaparat inainte sa cumperi un iPad sh.

Garantia produsului

Garantia este esentiala pentru orice produs achizitionat, asigurandu-ti un oarecare confort – este placut sa stii ca, daca ai probleme, poti preda device-ul intr-un service autorizat, unde sa beneficiezi de servicii gratuite. Cei de la Apple sunt destul de expliciti in cazul asta, precizand ca garantia primului cumparator poate fi transferata catre o a doua persoana, in cazul in care aceasta va vinde produsul respectiv. Singura conditie este ca noua tranzactie sa se efectueze in decurs de mai putin de un an de la data cumpararii.

Ce trebuie sa stii neaparat inainte sa cumperi un iPad sh

In cazul in care aceasta garantie este pe punctul de a expira, poti opta pentru un plan de protectie AppleCare. Astfel polita se va prelungi cu inca doi ani. Nu ignora acest aspect, pentru ca altfel vei descoperi cat de scumpe pot fi aceste interventii…

Chitanta originala

Chitanta originala, cea a primului cumparator, este necesara nu doar pentru transferarea garantiei dispozitivului pe numele tau, ci si pentru fiecare viitoare predare in service. Nu uita sa o ceri, pentru ca vei avea nevoie de ea la fiecare problema pe care o vei intampina…

Generatia iPad-ului

In functie de modelul pe care l-ai putea achizitiona, trebuie sa tii cont din ce generatie face parte si ce caracteristici prezinta. Asigura-te ca evaluezi spatiul de stocare de care ai nevoie – o problema comuna la aceste produse – dar si optiunile de conexiune la internet, pe langa cea de WiFi.

Defectele fizice

De regula, este suficient sa arunci o singura privire asupra unui iPad pentru a identifica eventualele vatamari fizice pe care le-a suferit. Cu toate astea, sunt cateva zone care trebuiesc verificate cu putin mai multa atentie:

  • carcasa: poate fi zgariata, ciobita, crapata sau doar decolorata. Colturile sunt cele mai usor afectate, dar si marginile laterale, asa ca va trebui sa o intorci pe toate partile… la propriu.
  • ecranul: poate fi zgariat sau deteriorat in urma contactului cu un lichid sau ca urmare a expunerii prelungite la umezeala. Din fericire, zgarieturile se pot observa cu ochiul liber, iar umezeala excesiva este semnalata de senzori de umiditate speciali, ale caror leduri se aprind cand pragul critic de umezeala a fost atins. Nu in ultimul rand, nu uita sa verifici si eventualii pixeli inactivi, prin simpla vizualizare a unei imagini in culori vii.
  • butoanele: jongleaza putin cu butoanele iPad-ului, pentru a te asigura ca sunt in perfecta stare de functionare. Incearca sa inchizi dispozitivul si apoi sa-l repornesti, dar nu uita nici de butoanele de volum.
  • porturile: atat portul de incarcare, cat si cel pentru casti sunt foarte importante. Asigura-te ca incarcatorul se fixeaza perfect in portul dedicat si ca poti folosi castile fara probleme, mai ales in timpul procesului de incarcare.

 

Acumulatorul iPad-ului

Bateria este esentiala si, cum aceasta se degradeaza in mod natural cu trecerea timpului, trebuie sa stii ca, daca inca mai ai garantia, cei de la Apple ti-o vor inlocui gratuit, in cazul in care capacitatea ei de incarcare scade sub 50%. Bineinteles, pentru asta trebuie sa te asiguri de la bun inceput cam cat de repede se incarca iPad-ul ales si care este autonomia in utilizare a acestuia.

Datele stocate

Aici nu este vorba despre cat de mult poti stoca in memoria fizica a device-ului, ci de starea in care iti este predat – daca primul utilizator a sters absolut toate datele de pe el. Vei descoperi ca este frustrant sa faci chiar tu curatenie dupa el, asa incat trebuie sa insisti ca iPad-ul sa-ti fie predat cu setarile din fabrica!

Transferul garantiei

Stiu, am mai discutat despre garantie, dar nu am specificat ca simpla ei existenta nu este suficienta. Transferul garantiei, valabil doar in primul an de la vanzare, trebuie facut prin notificarea prealabila a celor de la Apple!

Conexiunea la internet

Un iPad este mult mai putin interesant atunci cand accesul la internet este limitat. Inainte de a bate palma, trebuie neaparat sa verifici calitatea conexiunii WiFi. Daca sesizezi chiar si cea mai mica problema la capitolul asta, este indicat sa te asiguri ca cel care ti-l vinde o va rezolva in timp util.

Poate ca te-a pus putin pe ganduri toata discutia asta despre ce trebuie sa stii neaparat inainte sa cumperi un iPad sh. Adevarul este insa acela ca poti sa te bucuri de un iPad la mana a doua aflat intr-o stare foarte buna de functionare, fara prea multe batai de cap. Nu trebuie decat sa tii cont de cateva aspecte foarte simple si sa nu te grabesti niciodata sa iei decizia.