Cele mai bune solutii de service Samsung Galaxy S5 - Cell GSM Service
Cabluri conectoare iPhone 6 Plus
Repararea unui iPhone spart poate fi o problema ce cauzeaza mai mult agitatie
august 18, 2016
Cinci probleme si solutii reparatii Samsung Galaxy S5
Cinci probleme intalnite foarte des la telefoanele Samsung Galaxy S5 si cum sa le rezolvi
octombrie 29, 2016

Reparatii telefon Samsung Galaxy S5

Smartphone-ul Samsung Galaxy S5 costa mult si e frustrant sa gasesti probleme de functionabilitate ale telefonului. Aici sunt cateva solutii pe care le poti incerca singur pentru problemele S5-ului in cazul performantei camerei, esecul camerei, lag sau lipsa unor functii.

Aplicatia camerei prea inceata
Galaxy S5 are un mod al camerei ce obtine imagini mai clare si mai luminate. Picture Stabilisation ajuta capturarea de imagini in coditii de luminozitate scazuta si mai clare fara utilizarea blitului.

Totusi, se stie ca aceasta functie incetineste functionabilitatea camerei, si aceasta nu poate fi indeparta decat prin inchiderea acestei functii. Cat timp nu ai nevoie de camera in conditiile mai sus mentionate, intra pe iconita ce duce spre setari din interiorul aplicatiei care duce la camera si selecteaza optiunea de pe primul rand. Asigura-te ca Picture Stabilisation nu e activa, pentru a accelera aplicatia.

Esecul camerei

Aceasta nu este o problema exclusiva Galaxy S5, problema ce este atribuita mesajului: “Warning: Camera Failed.” Esecul camerei nu va lasa aplicatia sa se deschida si sunt diferiti factori care pot cauza aceasta problema. Selecteaza una din optiunile de mai jos pentru a indeparta aceasta problema:

1. Restartarea telefonului este cea mai simpla.

2. Daca restartarea nu merge, intra in App Manager si apoi seleteaza Force Stop, Clear Cache si Clear Data.

3. Indeparteaza orice aplicatie third-party care foloseste camera sau blitul, instalata imediat inainte de a aparea aceasta eroare.

4. Foloseste memoria interna pentru stocarea pozelor, intrucat folosirea microSD ar putea ingreuna aplicatia.

5. Opreste telefonul si reporneste-l in Recovery Mode tinand butoanele Volume Up, Home si Power in acelasi timp. Selecteaza Wipe Cache Partition navigand cu ajutorul tastelor de volum si selectand cu butonul de power. Dupa aceea, selecteaza Reboot System Now.

6. Daca toti pasii de mai sus dau gres, initiaza o resetare din fabrica. Tine minte sa iti faci un back-up al datelor inainte.

7. Daca problema persista, camera in sine poate fi problema. Du-te la cel mai apropiat service center sau la distribuitor pentru o inlocuire.

Lipsa Download Booster-ului

Samung nu a indepartat aceasta functie intentionat pe device-urile Galaxy S5, aceasta functie facand acest tip de telefoane unice. Dar unii operatori de retea din Statele Unite nu au fost de-acord cu aceasta functie si au decis sa scape de ea.

1. Schimba-ti operatorul cu T-Mobile sau US Cellular daca esti pe AT&T, Sprint sau Verizon Wireless.

2. Urmareste XDA pentru un set de root ce contine Download Booster.

3. Daca operatorul tau de retea nu are o restrictie pentru aceasta functie, du-te la cel mai apropiat centru Samsung sa faca o verificare a telefonului.

Intarzieri de raspuns la comenzi

Unii utilizatori au raportat ca Galaxy S5 sufera de lag din cauza TouchWiz UI, alte modele Galaxy S, intrecandu-le in functionabilitate. Aici sunt cativa pasi pentru tine daca observi lag pe telefonul tau.

1. Incearca sa folosesti alte Home Launchers de pe Play Store, decat TouchWiz. Nova si Apex sunt cateva care consuma foarte putina memorie.

2. Dezactiveaza animatiile pentru a mari viteza de raspuns a interfatei. Apasa pe un loc liber de pe homescreen si intra in Home Screen Settings. Mergi la Transition Effect>None, si dupa Settings>Lock Screen> Unlock Effect>None.

3. Mai poti incerca si Settings>Developer Options>Windows Animation Scale/Transition Animation Scale/Animator Duration Scale>Off.

4. Opreste comanda S Voice din butonul Home intrand in Settings>Open via the Home Key>Debifeaza.

5. Opreste sincronizarea automata pentru a reduce din memoria folosita. Mergi in Settings>Accounts. Poti opri functii manual din meniul fiecarei aplicatii.

6. Opreste orice aplicatie nefolosita. Mergi in Setting>Application Manager>All Tab>Select an App>Uninstall Updates>Disable. Aceasta iti va mai elibera din memoria folosita.