Service iPhone pe cont propriu
iunie 29, 2015
iPhone 6
Decodare iPhone la operatorii din Romania
noiembrie 14, 2015

Cum blochezi numere pe telefoane cu iOS sau Android
In ziua de astazi cele mai multe smartphone-uri ruleaza pe Android sau iOS. Au o multitudine de facilitati extrem de atractive si din ce in ce mai multa lume le prefera in detrimentul telefoanelor traditionale. Ce se intampla insa atunci cand un numar necunoscut te deranjeaza constant? Sau cand vrei sa-i blochezi cuiva accesul de a te mai contacta telefonic, temporar sau permanent? Te vei bucura probabil sa constati ca poti pune capat acestui factor de stres prin cateva masuri extrem de simple. Totul depinde de sistemul de operare pe care il utilizezi, dar, in principiu, iata care ar fi optiunile pentru Android si iOS:

Cum blochezi un numar pe telefoanele cu Android

Ca utilizator de Android, optiunile tale depind de modul in care a fost conceput acel terminal. Pentru ca nu toate smartphone-urile care ruleaza acest sistem de operare au functia de blocare apel incorporata, trebuie sa verifici.

Daca ai un smartphone marca Samsung, acceseaza-i meniul si mergi la submeniul Call Settings. Prima optiune pe care o vei vedea ar rebui sa fie Call Rejection. Facand click pe ea vei ajunge intr-o fereastra in care va trebui sa introduci manual toate numerele de pe care doresti sa nu mai fii contactat. In cazul in care nu ai aceasta optiune, va trebui sa accesezi centrul Play Store si sa descarci o aplicatie dedicata blocarii de contacte si mesaje.

Tot la telefoanele Samsung ar trebui sa ai si optiunea de a marca un numar ca spam. Daca ai primit un apel de la acel numar trebuie sa faci click pe numar din fereastra cu istoricul apelurilor si apoi click pe butonul de settings din partea stanga jos. Ultima optiune din meniul afisat va fi cea de Add to rejection list. Daca ai primit mesaj, urmand aceiasi pasi vei descoperi optiunea Register number as spam.

Cum blochezi un numar pe telefoanele cu iOS

Pentru utilizatorii de iPhone procesul este mult mai simplu. Sistemul de operare dedicat, iOS, are aceasta functie integrata. Pentru a o activa nu trebuie decat sa accesezi contactul respectiv si sa scrolezi pana in josul listei de optiuni, unde vei vedea iconita Block this Caller.

Acelasi lucru il poti face si direct din lista apelurilor recente, nu neaparat din agenda – ca si in cazul blocarii pe Android. Din nou vei vedea aceeasi optiune de Block this Caller.

Cea de-a treia varianta este insa mult mai flexibila si iti permite sa efectuezi mai multe operatiuni o data. Mergi la Settings, scroll in jos pana la Phone si click pe optiunea Blocked. Vei vedea acolo un buton de Add New si vei putea introduce manual numerele pe care vrei sa le blochezi.

Odata blocat un numar, de cate ori vei mai primi apeluri de la el vor fi respinse automat!