Reparatii buton Home – iPhone
mai 15, 2014
Cum rezolvi cele mai frecvente probleme la iPad mini
mai 25, 2014

Pe cat de apreciata este configuratia usoara si compacta a noului iPad Air, pe atat de dezamagitoare este durata de viata a bateriei acestuia. In mod normal tableta ar trebui sa fie in perfecta stare de functionare cam 10 ore de utilizare pe canale multimedia – navigatie online, muzica, materiale video etc. Daca esti nemultumit de cat rezista dispozitivul, afla de aici cum economisesti bateria la iPad Air.
Baterie iPad Air
In continuare vei descoperi cum sa reduci pierderile de baterie si, de ce nu, cum sa-ti economisesti acumulatorul ca sa te bucuri de performantele sale cat mai mult timp.

1. Tine-ti iPad-ul cat mai departe de orice sursa de caldura
Poate ca nu stiai acest lucru, dar expunerea la o sursa de caldura accentueaza pierderile. Incearca sa o protejezi de razele soarelui, mai ales cand esti in masina si iti lasi tableta intr-un colt care se incalzeste foarte usor.

2. Alege un interval de timp decent pentru functia de blocare automata
Functia Auto Lock opreste display-ul tabletei dupa o anumita perioada de inactivitate. Cu cat aceasta perioada e mai scurta, cu atat mai repede se va opri alimentarea ecranului, scutind astfel bateria de un consum nejustificat. In functie de ritmul in care folosesti iPad-ul poti seta acest interval de la 1 pana la 5 minute. Aici numai tu poti sa stii care este durata optima.
Totusi, pentru a ajunge acolo mergi la Settings -> General -> Auto Lock

3. Alege planul WiFi potrivit
Mentinerea unei conexiuni WiFi active in permanenta este unul din cei mai comuni factori ai descarcarii exagerat de rapide. Cata vreme WiFi-ul este setat pe on, dispozitivul va cauta periodic retele locale si va incerca sa se conecteze la ele. Din Settings -> WiFi -> seteaza Ask to Join Networks pe On pentru a dezactiva WiFi-ul.

Observatie: daca aceasta optiune este dezactivata iPad-ul se va conecta automat la retele. Pentru a-ti conserva cat mai mult bateria, ai nevoie sa selectezi manual conexiunea WiFi.

4. Redu intensitatea luminoasa a display-ului
Ajustarea luminozitatii display-ului este o alta masura inteligenta pe care o poti incerca, fie prin reducerea atributului Brightness, fie prin activarea functiei Auto-Brightness:
Settings -> Brightness & Wallpaper -> seteaza pe On optiunea Auto-Brightness.

5. Dezactiveaza Location Services
Accesand meniurile Settings -> Privacy -> Location Services-> System Services poti dezactiva serviciile pe care nu le folosesti. Indiferent daca este vorba despre Location Based iAds, Diagnostic & Usage, Setting Time Zone sau orice altceva, dezactivarea lor va face o diferenta vizibila.

6. Dezactiveaza optiunile Notification Center de care nu ai nevoie
Acceseaza meniurile Settings -> Notification Center si bifeaza On sau Off pentru optiunile din acea lista, in functie de necesitati.

7. Dezactiveaza functia Dynamic Wallpapers
E drept, iPad Air te poate coplesi cu multitudinea de functionalitati pe care ti le pune la dispozitie. Multe dintre ele sunt insa parte a categoriei de entertainment, ceea ce inseamna ca poti cadea usor prada ispitei de a le folosi, desi nu ai nevoie de ele, si iti consuma bateria inutil. Acesta este si cazul functiei Dynamic Wallpapers, pe care o dezactivezi din Settings -> Wallpapers & Brightness -> Wallpapper -> selectezi un wallpaper de la categoria Stills, NU Dynamic!

8. Dezactiveaza update-urile automate ale sistemului de operare
Accesand meniurile Settings -> iTunes and App Store -> Automatic Downloads -> seteaza Off la Updates vei opri update-ul automat al lui iOS 7.

9. Alte functii pe care le poti dezactiva
Lista aplicatiilor si a functiilor pe care le folosesti doar ocazional, dar care ruleaza in permanenta, consumandu-ti bateria, este mult mai lunga. Noi mai amintim in discutia noastra despre cum economisesti bateria la iPad Air Bluetooth-ul (Settings -> Bluetooth), Personal Hotspot (Settings -> Personal Hotspot) si Siri (Settings -> General -> Siri).
Cu toate acestea, te sfatuim sa analizezi cu atentie tot ceea ce ruleaza pe tableta si sa dezactivezi tot ce nu iti trebuie la momentul respectiv.