Cum rezolvi cele mai frecvente probleme la iPad mini - Cell GSM Service

Cum rezolvi cele mai frecvente probleme la iPad mini

Tableta iPad Mini este extrem de apreciata atat pentru performantele sale, cat si pentru forma compacta, care o face usor de folosit si de transportat in cele mai diverse situatii. Pentru cei care s-au obisnuit ca acest dispozitiv sa fie o parte importanta a activitatilor zilnice, orice defectiune ar intampina genereaza nemultumiri majore.

Reparatii iPad mini
Vrei sa stii cum rezolvi cele mai frecvente probleme la iPad Mini, mai ales in situatiile in care nu mai beneficiezi de garantie? In continuare vom dezbate cateva dintre problemele pe care le intalnim frecvent la noi in service, cat si modul in care actionam pentru rezolvarea lor. Unele masuri pot parea mai complicate, altele sunt insa extrem de simple si le poti pune singur in aplicare.

Functia Auto-Brightness nu mai functioneaza

Problemele la capitolul auto brightness sunt des intalnite, atat la acest terminal, cat si la iPhone-uri. Rolul acestei functii este de a ajusta automat luminozitatea, prin raportare la conditiile de mediu. Daca esti nemultumit de modul in care reactioneaza display-ul, poti verifica in setarile dispozitivului statusul acestei functii.

Mergi la Settings -> Brightness & Wallpaper si asigura-te ca Auto-Brightness este pe On. Daca totul e in regula aici, incearca sa dezactivezi functia si sa restartezi device-ul. Pentru asta trebuie sa apesi simultan butoanele de Home si Power, pana apare logo-ul Apple pe display. Dupa repornire, intra din nou in meniul de mai sus si reactiveaza functia.

Pentru mai multa eficienta incearca sa setezi luminozitatea dorita intr-un anumit ambient si sa urmaresti apoi felul in care se modifica atunci cand treci intr-o alta camera, unde lumina este vizibil diferita.

iPad Mini ruleaza lent, are momente in care se blocheaza sau se restarteaza aleator

Desi cauzele pentru asemenea manifestari pot fi variate, de foarte multe ori problema se rezolva cu un simplu reset. Din nou, apasa concomitent butoanele de Home si Power pentru aproximativ 10 secunde, timp in care ar trebui sa-ti apara pe ecran logo-ul Apple. Rezultatul va fi evident si imediat, mai ales pentru ca de multe ori este vorba despre o aplicatie care creeaza complicatii sau memoria sistemului este insuficienta. Repornirea va curata practic procesele perturbatoare si totul ar trebui sa functioneze apoi in parametrii optimi.

Alternativ, mergi la Settings -> General -> Usage si incearca sa identifici problema. Poti alege astfel si ce aplicatii sa dezinstalezi, mai ales daca device-ul se comporta asa in mod frecvent si ai identificat o aplicatie prezenta acolo in cele mai multe din cazuri.

Un mic truc ar fi acela de a apasa de doua ori butonul de Home, dupa care sa atingi si sa tii apasata iconita unei aplicatii pana cand acestea incep sa vibreze. Semnul de minus va opri aplicatiile active. Dupa aceea apesi din nou pe Home de doua ori sau poti deplasa acest meniu din partea de jos a display-ului tragandu-l cu trei degete.

Microfonul nu functioneaza corespunzator

De cele mai multe ori Skype-ul sau apelurile FaceTime vor trage semnalul de alarma. Atunci cand constati ca ai probleme cu microfonul, trebuie sa te asiguri ca nu e o cauza izolata, adica o aplicatie anume. Daca problema se manifesta in diferite aplicatii de voce, primul pas este sa verifici ca microfonul nu este obturat in nici un fel, mai ales daca folosesti o carcasa sau husa speciala de protectie.

Incearca reset-ul standard, butoanele Home si Power in acelasi timp, pana la afisarea logo-ului Apple si repornirea sistemului.

Se poate ca microfonul sa se fi blocat pur si simplu, din cauza patrunderii prafului sau impuritatilor in acel mic orificiu. Un instrument de aspirat ti-ar fi de folos pentru a curata temeinc zona de orice ar obtura in mod normal microfonul.

Daca nu ai avut succes in nici un fel, este timpul sa apelezi la un service profesional sau chiar sa soliciti schimbarea terminalului.

Nu poti folosi castile la iPad Mini

In cazul in care sunetul se aude perfect in difuzor, dar dispare subit la conectarea castilor, exista cateva aspecte pe care trebuie sa le verifici. Incepe de la Settings -> Sounds si asigura-te ca volumul este setat la un nivel rezonabil.

Din nou, restartul (Home + Power 10 secunde) poate rezolva problema. Totusi, nu uita sa verifici si daca acele casti sunt functionale…

Apelare rapidă: 0785 012 234