Cum sa sporesti autonomia smartphone-ului tau in 10 pasi simpli - Cell GSM Service

Cum sa sporesti autonomia smartphone-ului tau in 10 pasi simpli

Baterie iPhone 6

Autonomia acumulatorului este una din cele mai mari probleme ale utilizatorilor de smartphone. Indiferent daca vorbim de telefoane marca Apple, Samsung, Nokia sau orice alt brand consacrat, si oricat de performante ar fi aceste device-uri, bateria lor tine, in general, una sau doua zile.
Baterie iPhone 6
Cea mai simpla optiune este sa ai intotdeauna la indemana o metoda de incarcare a bateriei. Insa daca acest lucru nu este o optiune pentru tine, iata 10 lucruri pe care le poti face chiar astazi pentru ca bateria smartphone-ului tau sa reziste ceva mai mult decat de obicei.

1 – Ajusteaza setarile de luminozitate ale display-ului

Luminarea ecranului consuma destul de mult din resursele bateriei si este indicat sa eviti excesele pe cat posibil. Daca nu esti sigur la ce nivel sa scazi luminozitatea, cel mai simplu este sa optezi pentru functia de ajustare automata.

2 – Dezactiveaza vibratiile telefonului

Cata vreme telefonul suna, vibratiile sunt inutile. Daca ai nevoie de liniste, poti foarte bine sa comuti pe silent, ceea ce consuma si mai putina baterie. Functia de vibratie (inclusiv pentru feedabck-ul tactil) consuma bateria mult mai mult decat apelul sonor.

3 – Redu timeframe-ul de standby

Reducand la minim durata pana la care se stinge display-ul dupa utilizarea telefonului vei salva foarte mult din baterie. Masura este cu atat mai utila pentru cei care in general nu isi blocheaza ecranul telefonului dupa utilizare.

4 – Opreste aplicatiile de care nu ai nevoie

Multi tasking-ul este deopotriva o binecuvantare si un blestem. Cand deschizi mai multe aplicatii si uiti sa le inchizi, bateria scade simtitor. Poti opta fie sa le opresti manual din sistem, fie sa instalezi o aplicatie dedicata, cum este Advanced Task Killer.

5 – Scapa de GPS

Chiar ai nevoie sa tii GPS-ul activat? Cata vreme nu folosesti aplicatii care au neaparata nevoie de el, gen Facebook check-in sau Google Maps, nu ai de ce sa il tii in functiune.

6 – Fii atent la conexiunile de internet

Indiferent de reteaua pe care o mentii activa, telefonul tau va incerca in permanenta sa se conecteze la internet – doar de aceea este smart phone, nu-i asa? Bineinteles, toate aceste scanari periodice consuma bateria, asa ca dezactiveaza Wi-Fi-ul, Bluetooth-ul si conexiunile 3G/4G ori de cate ori nu ai nevoie de ele.

7 – Dezactiveaza notificarile neesentiale

Pentru fiecare actualizare de mesaje sau notificari pe care o face, terminalul consuma baterie. In cazul in care nu trebuie sa stii tot timpul ce se intampla pe facebook, twitter, google + sau alte aplicatii, ar fi bine sa scapi de aceste notificari.

8 – Inchide pur si simplu telefonul

E aiurea sa tii telefonul inchis doar ca sa ii salvezi bateria, dar atunci cand esti in locuri in care stii sigur ca nu il vei putea folosi, inchide-l in loc sa il dai pur si simplu pe silentios.

9 – Ai grija de temperatura la care il expui

Nu este nici un secret ca smartphone-urile se descarca mai repede vara sau cand sunt expuse la caldura. Evita deci sa iti tii telefonul la soare sau in apropierea oricarei surse de caldura.

10 – Incarca-l corect

Pune telefonul la incarcat ori de cate ori ramane fara baterie si lasa-l sa se incarce complet. Este atat de simplu!

Apelare rapidă: 0785 012 234