Cum blochezi numere pe telefoane cu iOS sau Android
noiembrie 6, 2015
Baterie iPhone 6
Cum sa sporesti autonomia smartphone-ului tau in 10 pasi simpli
noiembrie 23, 2015

iPhone 6O modalitate generala in a elibera telefonul de restrictiile de retea nu exista, totusi sunt cateva procedee care merita incercate.

In trecut, cu modelele precedente a fost usor, fiind prezent un procedeu general care iti permitea eliberarea telefonului tau de restrictiile aplicate de orice operator, cea mai simpla solutie fiind basic-ul jailbreak. Adevarat, trebuia sa tii cont de cateva caracteristici ale telefonului, dar in esenta procedeul era similar si general. Dar cu trecerea timpului cei de la Apple au devenit mai mult decat eficienti in a-si proteja terminalele, inlaturand, cel putin pentru un moment, “solutia generala”, si implementand impreuna cu grade ridicate de securitate si un pret mult mai mare in eliberarea oficiala de restrictii de retea.

Deci, daca deja detineti un iPhone 6, Apple a avut grija sa elimine posibilitatile gratuite in ceea ce tine de decodarea terminalelor. Dar daca nu detineti inca unul, si intentionati sa achizitionati un astfel de terminal va vom prezenta cateva detalii ce va vor ajuta.

Aproape in toate cazurile, operatorii de retea folosesc astfel de dispozitive pe post de momeala pentru ca dumneavoastra sa ramaneti clientul lor. Dar dupa cum am spus, aproape in toate cazurile acest terminal este codat in reteaua lor fiind imposibil de folosit cu un alt sim.

Unul din primele detalii este acela ca decodarea se va putea face strict si exclusiv de catre compania nationala care l-a pus la vanzare. Spre exemplu, un telefon achizitionat de la Orange nu va putea fi decodat in cadrul celor de la Telekom. La fel de importanta este si tara din care a fost achizitionat, spre exemplu un terminal cumparat din cadrul Orange Germania, nu va fi decodat de Orange Romania.
Un alt aspect este acela ca orice operator are dreptul de a creste sau de a scadea preturile pentru serviciile de decodare dupa bunul plac.

Una din recomandarile noastre este achizitionarea unui terminal din cadrul Telekom, intrucat acestea nu sunt blocate in nici o retea. Insusi CEO-ul firmei mai sus mentionate a declarat ca el vrea sa ofere servicii si telefoane imbatabile ca performante si optiuni, si un numar cat mai redus de restrictii.

In cadrul achizitionarii unui telefon de la Orange respectiv Vodafone, nu mai este atat de simplu. Ele vin codate in reteaua lor, iar pretul difera de la perioada la perioada, de la operator la operator. Singura parte buna este doar aceea ca pentru deblocarea device-ului nu este necesar sa predati dispozitivul si sa il lasati la ei pentru realizarea acestui procedeu. Totul se poate intampla online, iar dupa platirea sumei cerute de operator fiind necesara conectarea telefonului la calculator printr-un cablu usb si gata! Telefonul este decodat. Este o operatiune ce poate dura doar cateva minute.

In cadrul Orange suma variaza in jurul celei de 100 de euro, costul acesta fiind valabil in cazul in care va aflati in perioada contractuala cu ei. In cazul in care ati terminat aceasta perioada, pretul va scadea la 50 de lei. In cazul in care ati achizitionat un iPhone de la ei “la liber”, exista posibilitatea ca el sa fie restrictionat in alte retele, de obicei rezolvarea acestui aspect nu costa nici o taxa suplimentara.

In cadrul Vodafone, preturile sunt aproximativ injumatatite comparativ cu preturile practicate de cei de la Orange. In cazul in care ati achizitionat un telefon de la ei, fara incheierea unui contract, decodarea se realizeaza la fel, fara nici o taxa suplimentara.