Folii de protectie a ecranului pentru telefoane mobile
Folii protectie telefoane: ce alegem?
iunie 5, 2013
Decodare Gevey iPhone 5
Decodari iPhone 5
noiembrie 6, 2013

Ultimul model de smartphone marca Apple, noul iPhone 5, a ajuns in atentia generala cu mult inainte de a fi scos oficial la vanzare. Astfel, la momentul lansarii acestuia, cifrele de vanzari au explodat. Una dintre cele mai relevante statistici in aceasta directie a fost publicata prin analiza datelor furnizate de Apple, AT & T, Verizon si Sprint, chiar la data de 22 septembrie 2012. Potrivit acesteia, s-au vandut 5.150.000 de telefoane in total, dintre care 2.925.000 online si 2.225.000 direct din magazine.

In ceea ce priveste impactul primei zile de vanzari, se stie ca s-au dat 2.000.000 de telefoane iPhone 5 din comenzi facute inaintea datei de lansare. Dupa cum vom vedea in continuare, diferenta intre acesta si modelele anterioare este destul de mare, daca ne gandim ca acelasi tip de comenzi – pre-orders au fost onorate in numar de:

• 1.000.000 pentru iPhone 4S
• 600.000 pentru iPhone 4
• 270.000 pentru primul model de iPhone

In ceea ce priveste numarul consumatorilor care si-au upgradat telefonul de la un model mai vechi la noul iPhone 5, procentul acestora este de 83%, fata de cei care au preferat upgrade-ul la modelul 4S (72%) sau la iPhone 4 (77%).

De la acel moment – septembrie 2012 – si pana in prezent, a trecut suficient de mult timp si entuziasmul general s-a mai domolit. In plus, au si aparut statisticile de la sfarsitul celui de-al treilea trimestru. Haideti sa vedem ce au indicat acestea si cum a incheiat Apple anul 2012, dupa o vacanta de iarna plina de promotii atractive si lansarea iPhone 5 pe multe alte piete de peste ocean.
iPhone 5

Topul celor mai vandute 5 telefoane mobile din ultima parte a anului 2012 a fost cucerit de Apple, cu iPhone 5 pe locul intai, urmat de Samsung Galaxy SIII. Locurile trei si cinci sunt ocupate de iPhone 4S respectiv iPhone 4, pentru ca locul patru sa-i revina modelului Samsung Galaxy SII.

In plus, Apple se poate lauda cu titlul de cel mai bun producator de smartphone-uri, in contextul in care a vandut 39% din totalul smartphone-urilor de pe piata.

Datele de mai sus au fost furnizate de mai multe companii de marketing sau de cercetare de piata. Potrivit propriilor analize Apple, nu doar iPhone 5 s-a bucurat de un succes real, ci si iPhone 4, care a cunoscut o crestere de 79% a vanzarilor, prin raportare la cel de-al treilea trimestru.

Daca inca mai aveti intrebari pe tema evolutie vanzari iPhone 5, credem ca este suficient sa spunem ca acesta a reprezentat doua treimi din numarul smartphone-urilor vandute pe un plan de tarifare de tip post-paid din clasa peste 200$.

Toate aceste cifre sunt, intr-adevar, impresionante. Se stie insa la fel de bine ca un numar considerabil de cumparatori s-au plans de diferite defecte sau probleme de functionare, solicitand sa le fie inlocuite telefoanele. Ar fi interesant de urmarit si cateva statistici in aceasta privinta. Cel mai probabil insa va trebui sa ne multumim cu urmatoarele statistici de la sfarsitul primei parti a anului 2013.