Cum prelungesti autonomia bateriei la iPad Air
iulie 1, 2014
Ghid inlocuire ecran crapat Samsung Galaxy S5
iulie 14, 2014

Fara indoiala, display-ul este una din cele mai sensibile componente ale unui iPhone. Desi iPhone 5C nu face exceptie de la aceasta regula, in cazul lui dificultatea este sporita de cantitatea foarte mare de adeziv pe care producatorii au folosit-o la asamblarea lui, inclusiv pentru fixarea conectorilor antenei. In cazul in care display-ul acestui iPhone este avariat fizic – a fost scapat, lovit, zgariat etc. – este foarte posibil ca garantia sa nu acopere costul remedierii problemei. Un mic ghid de reparatie display crapat iPhone 5C s-ar putea sa-ti fie in acest caz extrem de util.

Ghid de reparatie display crapat iPhone 5C

Inainte de a te apuca sa-ti inlocuiesti singur display-ul, asigura-te ca dispui de surubelnite cu varf in cinci colturi, surubelnite Phillip, un instrument de metal cu care sa intervii in spatii inguste si, bineinteles, kitul penru inlocuirea display-ului.

Inchide iPhone-ul, scoate-i carcasa si indeparteaza suportul SIM-ului. Folosind surubelnita cu cap in cinci colturi desfa cele doua suruburi de la conectorul dock. Foloseste-te de spatula pentru a desprinde ansamblul ecranului LCD si ridica-l. Cu surubelnitele Phillip desfa cele 4 suruburi si indeparteaza placa metalica ce acopera conectorii ecranului. Elibereaza cei trei conectori si ecranul a fost oficial demontat.

Identifica apoi cele doua suruburi de pe scutul de metal care fixeaza difuzorul si scoate-le. Deconecteaza si cablul care face legatura cu camera frontala. Desfa si cele doua suruburi care fixeaza butonul de Home – doar in cazul in care noul display nu are acest buton. Daca nu, urmatorul pas il reprezinta cele sase suruburi care fixeaza scutul de protectie termica al LCD-ului.

Acum este timpul sa montezi noul ecran LCD si sa reiei pasii in ordine inversa. Fixeaza scutul termic, reataseaza cablul camerei foto centrale si difuzorul, butonul de home, cei trei conectori ai placii de baza si apasa usor pentru a te asigura ca toate sunt fixate la locul lor. Aplica apoi placuta metalica si suportul de SIM si porneste iPhone-ul pentru a te asigura ca totul este in regula.

Daca urmezi in detaliu acesti pasi, ai mana fina si dispui de toate componentele necesare, nu ar trebui sa apara nici un fel de complicatii. Dupa cum probabil stii deja, demontarea iPhone-ului anuleaza in mod automat garantia oferita de producator. Va trebui asadar sa cantaresti daca preferi sa platesti mai mult pentru ca iPhone-ul tau sa fie reparat de niste profesionisti si sa te bucuri in continuare de garantie, inclusiv pentru schimbarea display-ului, sau daca preferi costuri mai mici acum si ceva mai multa instabilitate pe viitor…