Ghid de reparatie display crapat iPhone 5C
iulie 8, 2014
Trei probleme comune la iPad Air si solutiile lor
iulie 21, 2014

Lansat la inceputul lunii Aprilie anul curent, Samsung Galaxy S5 a intrat rapid in atentia pasionatilor de tehnologie. Scanner-ul de amprenta, rezistenta la apa si praf, display-ul si camera imbunatatite, toate contribuie la conturarea unei experiente deosebit de rafinate a utilizatorului. Cum ramane insa cu usurinta cu care poate fi reparat acest terminal?

Ei bine, pe o scala de la 1 la 10, unde 1 inseamna cel mai greu si 10 inseamna cel mai usor, Samsung Galaxy S5 ocupa un venerabil loc 5. Asta inseamna ca nu este totusi atat de dificil de reparat si, in cazul in care ai niste cunostinte minime, vei putea sa intervii cu usurinta chiar si pentru a-i inlocui ecranul.

Ghid inlocuire ecran crapat Samsung Galaxy S5

Citeste deci acest ghid inlocuire ecran crapat Samsung Galaxy S5 si, la momentul potrivit, vei sti ce ai de facut:

Pregateste-te cu o spatula pentru deschiderea carcasei, un uscator de par, un adeziv special pentru lipirea carcasei fata si un nou ansamblu de ecran LCD si digitizer.

Incepe prin a opri telefonul si a-i scoate carcasa spate. Indeparteaza bateria si protectia care acopera conectorii de sub aceasta. Deconecteaza butonul de Home si foloseste uscatorul de par pentru a inmuia adezivul cu care este fixat ecranul.

Nu uita insa ca producatorii au folosit foarte mult adeziv si ca va trebui sa insisti putin pentru a-l dezlipi fara probleme. Ar trebui sa aplici caldura in mod insistent, pentru ca ecranul sa se incalzeasca suficient si sa poata fi desprins fara nici un fel de accident. Odata adezivul devenit mai maleabil, va trebuis a te folosesti de spatula pentru a separa componentele.

Cand incepi demontarea ecranului, axeaza-te pe partea de sus, pentru ca in partea de jos a telefonului se afla cablul care face legatura cu butonul de Home si care nu trebuie bruscat. O data ce ai ridicat ecranul, va trebui sa deconectezi cablul care face legatura intre display-ul LCD si digitizer.

Conectorul este situat in partea de sus a ecranului, asa ca foloseste-te de orice instrument ai la indemana pentru a-l deconecta cat mai cu grija. Abia dupa aceea poti sa dai ansamblul display-digitizer complet la o parte.

Asa cum vei observa, acest ansamblu include si butonul de Home, iar pe piata gasesti display-uri noi cu sau fara acel buton. In cazul in care setul pe care l-ai achizitionat include acest buton, poti foarte bine sa renunti la cel vechi.

Pana aici a fost partea cea mai dificila. Din acest punct nu mai trebuie decat sa montezi noul ansamblu display-digitizer si sa reiei cu multa atentie toti pasii de mai sus, in ordine inversa. Vrei sa pui totul cap la cap, asa cum a fost de la bun inceput.

Indiferent ce componenta ai vrea sa schimbi la smartphone-ul tau nu neglija acest proces. Orice piesa se afla sub display si doar prin inlaturarea lui vei putea ajunge la ea!