Ghid reparare display crapat iPhone 5S sau 5C - Cell GSM Service

Ghid reparare display crapat iPhone 5S sau 5C

Oricat de versatile si rezistente s-ar dori aceste doua iPhone-uri, 5S si 5C, adevarul este ca nici ele si nici un alt terminal mobil nu prea ar avea cum sa scape nesifonate in urma unor lovituri, mai ales cand display-ul intra in contact direct cu un corp dur.
Display iPhone 5C / 5S
Pentru ca cei mai multi dintre noi au avut deja de-a face pana acum cu un display crapat si pentru ca solicitarile de astfel de reparatii in service-urile gsm sunt destul de frecvente, ne-am gandit sa abordam aici un mic ghid reparare display crapat iPhone 5S sau 5C.

Acest ghid este util tuturor celor care planuiesc sa rezolve pe cont propriu problema, intrucat garantiile standard nu includ si acest tip de accidentari, iar costurile pot fi semnificative. Asadar, pentru a economisi bani si timp pretios, poti incepe macar o investigatie prin care sa identifici gravitatea problemei.

Cum poti sa-ti dai seama ce parte a display-ului crapat de iPhone 5S sau 5 C are nevoie de inlocuire? Inainte de toate ar trebui sa stii care este structura unui astfel de ecran. Pe scurt, este vorba de stratul de sticla exterior, de touch screen-ul care preia comenzile prin atingere cu degetul si de ecranul LCD.

Pare simplu, dar lucrurile se complica o data ce intelegi ca touch screen-ul si ecranul LCD sunt lipite ermetic unul de celalalt. Prin urmare, sunt necesare niste instrumente mai speciale si o mana experimentata pentru a le demonta pe cele doua in conditii se siguranta.

Revenind insa la gravitatea problemei si la cum stii care este de fapt stratul afectat, investigatia este simpla. In cazul in care ecranul este crapat dar iPhone-ul functioneaza impecabil – preia imediat comenzile tactile si afiseaza imaginile fara nici un fel de probleme, este evident ca e vorba de ceva superficial, o zgarietura a stratului exterior de sticla. Prin urmare nu vei fi nevoit sa schimbi intregul ansamblu.

Daca insa observi probleme  fie in afisarea imaginilor, fie in timpul de reactie al smartphone-ului la comenzile touch, cauza este una mai serioasa. Cel mai probabil e vorba de o crapatura in profunzimea display-ului, nu de o banala zgarietura. Si daca tot esti determinat sa faci reparatia de unul singur, mai degraba ai opta pentru a inlocui intregul display decat sa incerci sa-l demontezi.

Un astfel de ghid reparare dislay crapat iPhone 5S au 5C presupune, evident, mult mai multi pasi. Nu suntem insa aici pentru a te invata cum sa-ti strici si mai mult iPhone-ul. Numai daca te gandesti cat de multi bani ai dat pe el, s-ar putea sa ti se para mult mai sigur sa apelezi la un service autorizat.

Faptul ca poti constientiza singur gravitatea problemei te va ajuta sa alegi mai intelept service-ul si sa alegi in cunostinta de cauza optiunile de reparare. Pentru autodidacti insa, achizitionarea unui nou set de display cu rama si a instrumentelor necesare pentru demontarea unui iPhone – instrumente ce se comercializeaza si online – ramane o optiune. Tu ce preferi?

Apelare rapidă: 0785 012 234