1. Prima data cand conectez iPhone-ul la calculator
Softul oficial de colaborare al telefonului cu calculatorul este iTunes. Toate operatiunile cu telefonul se fac cu ajutorul acestui program. El se poate downloada gratuit de pe www.apple.com.  Daca nu aveti acest program instalat, calculatorul nu va putea recunoaste telefonul si nici nu il va putea incarca. Conectati telefonul la calculator doar dupa instalarea lui.
Cand conectati iPhone-ul pentru prima data va trebui sa parcurgeti cativa pasi de recunoastere si denumire a telefonului. Dupa conectarea telefonului la cablul de date si introducerea cablului de date intr-un port USB al calculatorului, deschideti iTunes.
– aceasta va fi prima imagine pe care va o va afisa iTunes.

Prima imagine afisata de iTunes

– in acest punct aveti posibilitatea fie de a va seta telefonul ca un telefon nou, conectat pentru prima data la iTunes, sau de a rescrie pe acest telefon un backup anterior.
– in cazul in care vreti sa rescrieti un backup anterior selectati optiunea “Restore from the backup” si selectati un backup din lista (inca cazul in care sunt mai multe facute)
iphone-iTunes
– apoi apasati “Continue”. iTunes va incepe rescrierea backup-ului. La terminare telefonul se a restarta si va avea pe el tot ce avea acel iPhone in momentul in care s-a facut back-up.
– in cazul in care vreti sa setati telefonul ca unul nou conectat selectati optiunea “Set up as a new iPhone” si apasati continue. In acest moment va aparea o noua fereastra, exact ca cea de mai jos, in care vi se va cere sa denumiti iPhone-ul dumneavoastra, si il puteti denumi oricum doriti.

– apasati “Done” si cu asta ati terminat. Acuma veti fi dus direct in meniul de lucru cu telefonul.