Probleme incarcare iPhone 5C. Cum le rezolvam - Cell GSM Service
Galaxy S4 si Galaxy S4 mini Black Edition in stoc la Cellgsm
mai 7, 2014
Ghid reparare display crapat iPhone 5S sau 5C
mai 10, 2014

Niciun smartphone nu este perfect, iar iPhone 5C, pe cat de laudat si apreciat, are si el micile sale scapari, ce ne umbresc experienta Apple. Una dintre ele poate fi legata de eficienta bateriei. Unii utilizatori se plang ca bateria acestui terminal se incarca foarte greu, altii sustin ca brusc, nu isi mai pot incarca deloc bateria.

In functie de cum se manifesta aceasta problema, exista cateva lucruri pe care le poti verifica personal, inainte de a apela la un service specializat. Iata despre ce este vorba mai exact.
Bateria nu incarca: iPhone 5C
Probleme incarcare iPhone 5C. Cum le rezolvam?

Pasul 1: Verifica daca telefonul sau portul de incarcare au fost avariate in vreun fel

a.    Analizeaza cu atentie smartphone-ul pentru a identifica orice zgarietura, deformare sau tendinta de supra-incalzire la utilizare.

b.    Inspecteaza apoi portul de incarcare, asigurandu-te ca totul arata in regula si ca nu exista nicio scama, firimitura sau alte impuritati care ar putea afecta contactul cu mufa incarcatorului.

Mare atentie!

In cazul in care smartphone-ul iPhone 5C este vizibil deteriorat, informatiile prezentate de aici inainte nu iti mai pot fi de folos. In aceasta etapa, singurul lucru pe care il poti face este sa duci terminalul intr-un service autorizat. In acest fel te vei bucura de o interventie precisa, rapida si eficienta, trecand peste orice risc pe care l-ar putea aduce incercarea de a-ti depana / repara singur iPhone-ul.

Pasul 2: Verificati daca dispozitivul mai poate fi pornit

c.    Apasa butonul de power.

Pasul 3: Asigura-te ca incarcatorul este in perfecta stare de functionare

Conecteaza terminalul la incarcator si urmareste daca se afiseaza pe ecran iconita de incarcare in progres.

Observatie: Acest smartphone se poate defecta in cazul in care incarcatorul pe care il folosesti nu are acelasi voltaj, amperaj si sistem de plug in ca incarcatorul original, de la producator. Ori de cate ori schimbi incarcatorul, asigura-te ca achizitionezi unul original!

Pasul 4: Verifica daca terminalul ruleaza cea mai recenta versiune software lansata de producator, urmarind acesti pasi:

d.    Din ecranul de home acceseaza meniul Settings
e.    Acceseaza apoi tabul General
f.    Acceseaza Software Update

Daca exista versiuni mai recente, le poti instala.

Pasul 5: Initiaza un soft reset

O resetare soft restarteaza telefonul fara a elimina continutul sau datele deja existente pe terminal:

g.    Din ecranul de home apasa concomitent butoanele de Power si Home
h.    Elibereaza cele doua butoane abia dupa ce este afisat logo-ul Apple pe display
i.    iPhone 5C se va restarta

Pentru orice alte probleme incarcare iPhone 5C neaduse in discutie in acest articol, nu ezita sa ceri ajutor profesional.