Cum rezolvi cele mai frecvente probleme la iPad mini
mai 25, 2014
Cum salvezi telefonul Galaxy S daca a scapat in lichid
iunie 11, 2014

Problemele de conexiune sau traficul lent constituie una dintre cele mai deranjante probleme WiFi pentru orice posesor de smartphone. Intalnim discutii pe aceste teme pe cele mai diverse forumuri la topicul Android: inabilitatea de a localiza retele Wi-Fi, imposibilitatea de a se conecta la ele, dificultatea de a accesa internetul chiar si atunci cand figureaza o conexiune Wi-Fi, fluctuatii ale semnalului si multe altele. Indiferent daca este vorba despre un smartphone Galaxy S3 sau S4 sau despre un Note 2 sau Note 3, reclamatiile acestea se reiau iar si iar.

Probleme WiFi la telefoane Samsung Galaxy

Cum sa remediezi diferitele probleme WiFi la telefoane Samsung Galaxy

Trebuie sa precizam de la bun inceput ca aceste probleme WiFi nu apar doar la smartphone-urile Galaxy, ci si la alte intelifonuri considerate varfuri de serie, cum ar fi iPhone 5S. De ce nu reusesc aceste terminale sa se conecteze la o retea WiFi? Cum poti aborda acest inconvenient? Urmatoarele solutii s-ar putea sa-ti ofere raspunsuri la cele mai stresante intrebari.

 

Asigura-te ca rutina functioneaza in parametrii optimi

Ori de cate ori un dispozitiv mobil sau digital capteaza cu succes un semnal WiFi, spunem ca rutina acestuia functioneaza in parametrii optimi.

 

Asigura-te ca optiunea „Keep Wi-Fi on during sleep” este activa

Unii utilizatori se plang ca telefoanele lor nu pot receptiona informatii SNS in background sau ca dupa un anumit interval de timp conexiunea WiFi se dezactiveaza automat. De cele mai multe ori, acestia au dezactivat din gresala optiunea de mai sus, din meniul Optiuni Wi-Fi avansate.

 

Mentine in permanenta activa conexiunea

Reseteaza router-ul

Dupa ce te-ai asigurat ca setarile de mai sus sunt indeplinite si totusi, in continuare, nu te poti conecta la o retea, este cazul sa verifici router-ul.

Foarte multe routere se intampla sa intre aleatoriu intr-un fel de lupa. Receptioneaza ocazional un IP, identifica o conexiune, dar, in final, esueaza in mentinerea acesteia. Primul pas este acela de a-l reseta. Intrerupe alimentarea, asteapta cateva minute si reporneste-l. Cei mai multi utilizatori rezolva astfel problema.

 

Verifica sa nu fie suprasolicitata conexiunea

Atunci cand se conecteaza prea multe dispozitive la acelasi router, reteaua s-ar putea sa fie suprasolicitata, rezultand un conflict de IP-uri. Problema se poate rezolva setand un IP static pentru fiecare dispozitiv conectat la acel router.

 

Incearca sa schimbi metoda de autentificare

Aceasta se face din setarile router-ului. Daca nu le-ai mai modificat niciodata, metoda de autentificare ar trebui sa fie setata implicit pe „Algoritm de securitate”. Pentru a fi sigur, alege „WPA2-PSK”.

 

Initiaza un upgrade de firmware al router-ului

Daca ai parcurs toti pasii de mai sus si in continuare intampini diferite probleme WiFi la telefoane Samsung Galaxy, este posibil sa existe o incompatibilitate intre telefonul tau si router. S-ar putea sa scapi de probleme daca faci un simplu upgrade de firmware. Tine totusi cont de faptul ca fiecare marca de router poate avea propria metoda de upgrade. De aceea va trebui sa verifici cu foarte mare atentie informatiile referitoare la acest proces, pe internet si, mai ales, pe pagina oficiala de upgrade a brand-ului respectiv.

 

Instaleaza versiunea potrivita de ROM

Cand chiar nimic nu functioneaza, ia in considerare posibilitatea de a avea o versiune necorespunzatoare de ROM. Instalarea versiunii potrivite devine in acest context o necesitate.