Ghid reparare display crapat iPhone 5S sau 5C
mai 10, 2014
Cum economisesti bateria la iPad Air
mai 20, 2014

Reparatie buton home iPhone

Probabil ca niciodata nu apreciem mai mult valoarea banalului buton Home al iPhone-ului nostru ca atunci cand se defecteaza. Uneori se strica accidental, alteori intervine uzura, in urma folosirii excesive sau doar indelungate.
Reparatii buton Home - iPhone
Oricum ar fi, daca ai nevoie de sfaturi sau informatii despre reparatii buton Home la iPhone, le gasesti aici. Incepem cu cea mai rapida si mai simpla varianta, aceea de:

Calibrarea butonului

  • Pasul 1: Deschide una dintre aplicatiile implicite, cum ar fi Calculatorul, Ceasul sau Calendarul
  • Pasul 2: Tine apasat butonul de Power pana cand apare pe display optiunea „Slide to power off”. Abia atunci elibereaza butonul de Power
  • Pasul 3: Tine apasat butonul Home pentru cateva secunde, pana cand dispare acel mesaj „Slide to power off”, iar display-ul revine la ecranul de home. Aceasta calibrare poate rezolva problema.

 

Reajustarea conectorilor iPhone

In cazul in care calibrarea esueaza, poti incerca sa reajustezi conectorii iPhone-ului. Motivatia este legata de pozitionarea acestui buton chiar deasupra portului de incarcare, ceea ce poate produce dezalinierea sa dupa folosirea indelungata. Iata care sunt pasii pentru acest proces:

  • Pasul 1: Conecteaza incarcatorul la iPhone
  • Pasul 2: Apasa in jos pe conector cat de incet poti. In acelasi timp ar trebui sa observi cum butonul de Home se ridica usor, usor
  • Pasul 3: In timp ce inca mai apesi pe conector, incearca sa actionezi si butonul Home, pentru a te asigura ca problema a fost rezolvata

Activarea butonului alternativ Home, de pe display

Poate ca nu stiai de aceasta optiune, dar, dupa cum urmeaza sa descoperi, este una cat se poate de interesanta. iPhone-ul tau are un buton „de rezerva”, virtual, ce se poate activa pe display si care va prelua rolul butonului fizic Home. Pentru a-l folosi trebuie sa activezi functia Assistive Touch:

Settings -> General -> Accessibility -> Assistive Touch

O data ce observi un cerc mic aparut pe ecran, poti incepe sa folosesti acest buton virtual. Apasandu-l vei putea activa Siri, setarile de volum, documentele favorite si multe altele.

Activarea unui back-up al dispozitivului

Inainte de a trece la cea mai extrema solutie, si anume inlocuirea butonului, poti incerca un restore al iPhone-ului. Bineinteles, vei avea nevoie sa creezi un backup in iTunes inainte de a declansa procesul de restore.

  • Pasul 1: Conecteaza iPhone-ul la calculator
  • Pasul 2: Selecteaza-ti iPhone-ul cand il identifici in iTunes
  • Pasul 3: In sectiunea Summary apasa butonul Restore


Inlocuirea butonului de Home la iPhone
Dupa cum rezulta din cele de mai sus, acele metode aveau in vedere posibile cauze de natura hardware sau software. Cea mai clara situatie hardware este aceea in care butonul a fost pur si simplu dezafectat. In functie de modelul pe care il detii, procesul poate fi mai simplu sau mai complicat. Ca de obicei, cel mai sigur mod de a rezolva problema este sa apelezi la un service GSM profesional si autorizat, pentru reparatii buton Home la iPhone de cea mai buna calitate. Astfel scapi de orice fel de griji si, mai ales, de pericolul de a face mai mult rau decat bine prin aceasta mica interventie.