Cum se inlocuieste carcasa spate iPhone 5S sau 5C
aprilie 25, 2014
Cele mai bune aplicatii iPad pentru copii
mai 5, 2014

Indiferent daca ai avut ghinionul de a-ti avaria display-ul noului S4 la cateva zile dupa ce l-ai luat sau daca accidentul s-a produs la cateva luni, situatia este la fel de frustranta. Te poti plange oricat de mult, poti cauta ajutor la cine stie ce service gsm care iti garanteaza reparatii ecran Galaxy S4 dar, in cele din urma, s-ar putea sa te gandesti daca nu cumva il poti repara singur…

Reparatii ecran Samsung Galaxy S4 - Cellgsmservice.ro

Inainte de a te entuziasma prea mult, trebuie sa stii ca nu exista un raspuns concret in cazul asta. E drept, poti incerca sa rezolvi orice fel de problema, dar depinde foarte mult si cat de grava este defectiunea. In cazul display-ului, totul se reduce la modul in care acesta este asamblat din fabrica si la cat de profunda este crapatura pe care deocamdata doar o vezi. In functie de cum se comporta terminalul dupa accident, poti intui despre ce este vorba.

Pentru inceput vom specifica faptul ca S4 are un display Super AMOLED capacitiv, a carui interfata de comenzi este controlata prin touch screen. Din fabrica senzorul tactil este incorporat direct in ecranul AMOLED, neconstituind un strat separat, cum se intampla la alte terminale. Iar pentru ca totul sa fie si mai compact, deci si mai usor ca greutate dar si mai usor de montat, producatorii au suprapus ermetic ecranul din sticla cu ecranul AMOLED.

Asta este, de fapt, cea mai simpla definitie a unui display de S4 si este suficient sa o citesti ca sa-ti dai seama ca schimbarea anumitor componente se poate dovedi mai mult decat problematica. Nu vrem sa te descurajam, dar acesta este unul din cele mai dificil de manevrat terminale, atunci cand vine vorba de schimbarea anumitor parti ale display-ului.

Pe de o parte sunt necesare instrumente speciale cu care sa fortezi desprinderea componentelor fara sa provoci pagube si mai mari. Pe de alta parte este nevoie de experienta si mana fina, din aceleasi motive. Dar chiar si pentru specialisti aceste reparatii ecran Galaxy S4 sunt o adevarata provocare, motiv pentru care, cel mai adesea, se recomandata schimbarea intregului ansamblu – astfel te asiguri ca problema a fost rezolvata complet si nu iti faci griji ca nu au fost lipite corespunzator componentele.

Daca totusi preferi sa te aventurezi pe aceasta cale, va trebui sa te asiguri ca dispui de toate componentele necesare, de pistol de lipit, de instrumente cu care sa dezasamblezi carcasa si, mai ales, ca stii exact cum trebuie sa demontezi display-ul fara a produce pagube colaterale.

Si aici vine insa partea cea mai interesanta – cum stii in ce anume ar trebui sa constea reparatia? Sau de unde stii daca trebuie schimbat tot display-ul sau doar o parte din el? Asa cum am sugerat si mai devreme, smartphone-ul iti va indica singurel care e problema. Daca nu mai raspunde la comenzi sau nu mai afiseaza nimic este clar ca stratul dublu AMOLED – touchscreen a fost compromis si va trebui schimbat tot display-ul.

Dar daca terminalul raspunde la comenzi ca si pana acum si imaginea este in regula, va trebui sa schimbi doar stratul de sticla de la exterior, care, am aratat deja, nu este deloc usor de facut.

Inlocuire display Samsung Galaxy S4 - Cellgsmservice.ro

Nu suntem aici pentru a-ti spune ce sa faci, dar cu siguranta putem sa-ti atragem atentia ca, de multe ori, exista posibilitatea sa amplifici si mai mult defectiunea in loc sa o poti remedia. NU degeaba de spune ca, pe o scala de la 1 la 5, aceste reparatii ecran Galaxy S4 sunt catalogate la nivelul 4 ca grad de dificultate!