Baterie iPhone 6
Cum sa sporesti autonomia smartphone-ului tau in 10 pasi simpli
noiembrie 23, 2015
Bateria laptopului prezinta probleme la incarcare
decembrie 2, 2015

Reparatii ecran iPhone 6

Cata vreme putem citi informatia de pe display-ul unui iPhone fara probleme, preferam sa nu ne batem capul incercand sa aflam mai multe despre componentele acestuia sau despre modul in care functioneaza. Surpriza apare abia atunci cand scapam sau lovim accidental pretiosul iPhone si ecranul acestuia se fisureaza.

11% dintre utilizatorii de iPhone-uri prefera sa le lipeasca cu banda adeziva atunci cand acestea sufera asemenea accidente. Display-ul este insa una dintre cele mai sensibile parti ale telefonului si, din pacate, nu suporta asemenea tratamente.

Daca solicitati servicii de tipul reparatii ecran iPhone, trebuie sa stiti ca acestea pot fi foarte costisitoare, in functie de model si de tipul problemei. Incepand cu seria iPhone 4, Apple a introdus o caracteristica menita sa faca smartphone-urile mult mai compacte, mai subtiri si mai usoare: lipirea display-ului propriu-zis de catre digitizer (folia care preia comenzile de tip touchscreen) respectiv ecranul protector. Dezavantajul evident este acela ca daca unul dintre ele se strica, veti fi nevoit sa le inlocuiti pe toate trei.

Partea si mai suparatoare este aceea ca loviturile suferite de display sau defectiunile cauzate de alte lovituri indirecte aplicate iPhone-ului nu sunt incluse in garantie. Si cum zgarieturile sau crapaturile sunt un semn evident de neglijenta, costurile reparatiei vor fi suportate de dumneavoastra in intregime.

Acum ca am acoperit partea cea mai dureroasa a optiunilor de reparatii ecran iPhone, ne putem concentra si asupra celorlalte defecte. Asa cum vom descoperi in continuare, ele nu sunt neaparat mai putin grave, dar pot face obiectul garantiei si, prin urmare, ar trebui sa fie mai usor de suportat.

Probleme cu afisarea imaginilor

De la pixeli lipsa, prea inchisi sau prea deschisi la culoare, si pana la linii intregi care se formeaza in mod nejustificat pe ecranul telefonului, aceste manifestari pot fi foarte variate. Primul lucru pe care il puteti face este sa va asigurati ca problema persista indiferent de continutul pe care il accesati. Daca acesta este cazul, reporniti iPhone-ul si incercati sa-i ajustati luminozitatea.

Modul landscape nu functioneaza

Schimbarea afisajului de la verticala la orizontala sau invers depinde foarte mult de pozitionarea perfect verticala a telefonului. S-ar putea sa fie vorba si de o activare accidentala a optiunii rotation lock. Sau s-ar putea sa fie de vina si aplicatiile pe care le utilizati, pentru ca nu toate suporta acest mod landscape.

Display-ul nu are nici o lumina de fundal sau afiseaza un ecran negru

Prima optiune este un restart al iPhone-ului. Alternativa ar fi sa il puneti la incarcat si sa il resetati chiar in timp ce se incarca. Ar putea fi doar bateria mult prea descarcata sau nu…

Pentru toate posibilitatile de mai sus si pentru acestea:

• Telefonul nu-si ajusteaza luminozitatea in mod automat
• Display-ul afiseaza in intregime culoarea alba
• Display-ul ramane negru dupa incheierea unei conversatii telefonice
• Ecranul nu se blocheaza sau nu se face negru in timp ce vorbiti la telefon (ar putea fi de vina senzorul de proximitate)
… tot ce puteti face personal este sa incercati repornirea sau resetarea iPhone-ului si testarea conditiilor in care se manifesta problema. Nu este indicat sa incepeti sa demontati smartphone-ul. Apelati mai degraba la un serviciu de reparatii ecran iPhone – display-ul este extrem de sensibil si poate fi afectat si mai mult daca lucrati la el in necunostinta de cauza.