Cum salvezi telefonul Galaxy S daca a scapat in lichid
iunie 11, 2014
5 caracteristici ale noului iOS 7.1 pe care trebuie sa le cunosti
iunie 25, 2014

Galaxy S3 - probleme WiFiCele mai comune disfunctionalitati ale retelelor WiFi se refera la incapacitatea de a se conecta la o retea, de a mentine conexiunea sau de a vedea o conexiune existenta.

Pentru rezolvarea problemelor Wi-Fi la telefoanele Samsung Galaxy poti apela oricand la un service autorizat, unde vei beneficia de interventii rapide si garantia lucrarilor efectuate.

Insa in cazul in care, din diferite motive, preferi sa lasi aceasta varianta ca o ultima solutie, exista multe alte incercari pe care le poti face pentru a rezolva defectiunea.

 

Asigura-te ca modul de conectare functioneaza corespunzator

Atunci cand un telefon mobil sau orice alt produs digital se conecteaza cu succes la un semnal WiFi, in termeni de specialitate se spune ca rutina functioneaza corespunzator.

Verifica sau activeaza, in cazul in care nu este deja, optiunea Keep WiFi on during sleep.  In cazul in care optiunea nu este activa, e posibil ca, dupa neutilizarea mai indelungata, dispozitivul sa aiba probleme in a relua o conexiune intrerupta tocmai ca urmare a inactivitatii.
WiFi pornit
Reseteaza router-ul

In cazul ideal in care esti intr-un spatiu in care ai acces la router, trebuie sa iei in calcul si varianta ca router-ul sa aiba o problema, nu telefonul. Un simplu reset al acestui dispozitiv ar trebui sa te scuteasca de alte neplaceri. Pentru asta va trebui sa il scoti din priza si sa il lasi asa cateva minute bune. Dupa cel putin 10 minute ar trebui sa il repornesti si sa verifici in ce stare este conexiunea ta.

Incearca sa schimbi modul de autentificare

Daca ai ceva cunostinte de baza despre cum functioneaza un router, stii deja ca modul de autentificare tine tot de setarile routerului. Modul implicit selectat este „encryption algorithm”, dar pentru mai multa siguranta ar trebui sa il schimbi pe „WPA2-PSK”.

Verifica numarul conexiunilor la router

Daca imparti conexiunea intre mai multe dispozitive, este foarte posibil ca atunci cand unul dintre ele acapareaza prea mult din largimea de banda, celelalte dispozitive sa nu mai poata prinde conexiunea sau sa nu o mai poata mentine. La fel de bine pot aparea si conflicte intre IP-uri, motiv pentru care va trebui sa setezi cate un IP static pentru fiecare dintre componentele cu care imparti traficul si sa te asiguri ca nimic nu iti obtureaza banda atunci cand incerci sa te conectezi cu mobilul.

Rezolvarea problemelor Wi-Fi la telefoanele Samsung Galaxy poate fi extrem de simpla uneori si foarte complicata alteori. Tocmai de aceea este important sa recunosti cand te simti depasit de situatie si sa ceri sfatul unui profesionist. In felul asta nu risti nici un fel de complicatie si te vei putea bucura din nou de telefonul tau in cel mai scurt timp.