Ghid inlocuire ecran crapat Samsung Galaxy S5
iulie 14, 2014
Cum protejezi telefonul de stricaciunile produse de apa
octombrie 27, 2014

Oricat de mult isi doresc producatorii ca iPad-urile lor sa fie impecabile, adevarul este ca, pentru utilizatorul comun, aceste dispozitive nu functioneaza perfect intotdeauna. Mai devreme sau mai tarziu posesorii de iPad Air se confrunta cu diferite probleme. Trei dintre aceste probleme comune le vom discuta si noi in continuare, impreuna cu solutiile lor, pentru ca tu sa stii ce ai de facut cand te vei lovi de ele prima data.

 

Conexiunea WiFi, de la mult prea inceata la inexistenta?

 

Poate suna putin cam dramatic, nu este neaparata nevoie ca WiFi-ul sa nu mai functioneze deloc, desi nu este imposibil. Aici insa este vorba despre orice neplacere care poate aparea: dificultatea de a se conecta la o retea, dificultatea de a ramane conectat, viteza foarte mica de incarcare a paginilor, semnalul slab etc.

Cellgsmservice

Cateva dintre masurile de baza pe care le poti lua in oricare din aceste situatii sunt urmatoarele:

 

Activeaza modul iPad Air Airplane si apoi mergi la Settings, General, Reset, de unde vei alege Reset Network Settings. Dupa asta va trebui sa dezactivezi modul Airplane si sa verifici inca o data conexiunea WiFi. Functioneaza?

 

Daca nu, restarteaza iPad-ul apasand concomitent butoanele Sleep/Wake si alege optiunea Power Off. La fel de bine poti sa restartezi si router-ul. Dupa aproximativ 30 de secunde de inactivitate reporneste-le pe amandoua si incearca din nou conexiunea. Functioneaza?

 

Daca nici aceasta metoda nu a dat rezultate, e timpul sa verifici setarile router-ului. Cel mai sigur ar fi totusi sa apelezi la niste profesionistii, cum ar fi provider-ul de internet sau producatorul router-ului.

 

Browserul Safari, din ce in ce mai instabil?

 

Daca Safari afiseaza din ce in ce mai multe crashing reports, clar este un aspect foarte deranjant. Acesta intervine adesea cand se incearca deschiderea mai multor taburi in acelasi timp sau chiar si deschiderea unui singur tab nou.

 

Iata ce poti incerca:

 

Mergi la Settings, Safari, Clear History si activeaza Clear Cookies and Data

Opreste iPad-ul si reporneste-l dupa 30 de secunde de pauza

 

Daca repornirea nu functioneaza, e timpul pentru un restore. Bineinteles, inainte de asta va trebui sa creezi un back up: Settings, iCloud, Storage and Backup si Back Up Now. Dupa asta mergi din nou la Settings, General, Reset si alegi Erase All Content and Settings. La final va trebui sa reactivezi versiunea anterioara de backup.

 

Bineinteles, exista intotdeauna si optiunea de a inlocui browser-ul Safari cu Google Chrome.

 

Acumulatorul se descarca mult prea repede?

 

Desi este normal ca autonomia acumulatorului sa scada in timp, ca urmare a uzurii, fiecare dintre noi simtim cand, dintr-o data, bateria ne lasa balta mult mai repede decat ar fi cazul. Pentru a remedia aceasta problema poti incerca urmatoarele:

 

Dezactiveaza orice software sau aplicatie de care nu ai nevoie – multe dintre ele pot rula in background, fara ca tu sa stii!

Verifica eventualele probleme ale sistemului de operare iOS 7 si, daca este cazul, daca poti face un upgrade

Restarteaza sau reseteaza iPad-ul

Optimizeaza setarile acestuia pentru o utilizare mult mai eficienta (luminozitatea ecranului, durata Auto Lock, conexiunea automata WiFi, update-urile automate de soft etc.)